Couple running on a highway with compression socks.
Sport

Dit zijn de 5 teamsporten waarbij het meest gerend wordt!

5. American Football (2 km)

Je hebt vast wel eens een American Football wedstrijd op tv voorbij zien komen en zo niet, heb je vast wel eens een fragment gezien van de Super Bowl. Op het eerste gezicht lijkt het dat de spelers constant van de ene kant van het veld naar de andere rennen en daarbij dus ontzettend veel kilometers afleggen. Niets is minder waar. Volgens dit onderzoek heeft een gemiddelde American Football match van 60 minuten slechts 11 minuten speeltijd. 11 minuten! De resterende tijd wordt besteed aan commercial breaks en herhalingen op televisie. Klinkt weinig, maar als je de afstand van alle spelers bij elkaar optelt en daarvan de gemiddelde loopafstand uitrekent, kom je uit op circa 2 kilometer. Met een gemiddelde speeltijd van 11 minuten is dat nog best veel, helemaal als je erbij nadenkt dat de meeste spelers zwaarder zijn dan 100 kilo!

4. Basketbal (4,5 km)

Sinds 2012 wordt er in de basketbalwereld gebruik gemaakt van SportVU; een moderne techniek waarmee de beweging van iedere individuele speler in kaart gebracht kan worden. Hiermee werd aangetoond dat de gemiddelde loopafstand van een basketbalteam op 4,5 kilometer staat. De basketbalspeler Jimmy Butler (Chicago Bulls) legde in het seizoen van 2014 de grootste afstand af en liep gemiddeld 4,98 kilometer per wedstrijd.

Fun fact: De NBA is een van 's werelds grootste basketbalcompetities waarbij ieder team maar liefst 82 wedstrijden speelt. Als je de gemiddelde loopafstand van een basketbalspeler erbij pakt en dat vermenigvuldigd met 82 dan kom je uit op 408 kilometer. Gemiddeld loopt een basketballer tijdens de gehele competitie dus bijna 10 marathons!

TIP: Beoefen jij ook een teamsport zoals basketbal, tennis of voetbal? Probeer dan eens een wedstrijd (of training) te spelen met sportsokken van STOX Energy. Deze compressiesokken zorgen ervoor dat je benen minder snel vermoeid raken en geven je benen constant energie. Daarnaast wordt spierschade en de kans op blessures aanzienlijk verminderd!

3. Tennis (4,8 km)

Dit is een lastige, want een tenniswedstrijd heeft geen tijdslimiet en wordt de winnaar bepaald wanneer de speler twee sets heeft gewonnen óf wanneer diegene de tiebreak wint. Het is dus erg moeilijk om te bepalen hoeveel een tennisser gemiddeld per wedstrijd loopt, maar tot zover mogelijk is loopt een profspeler zo’n 4,8 kilometer per match. Het record van de kortste tennismatch was overigens tijdens Wimbledon 2013 (Igor Sijsling en Ivan Dodig), die slechts 14 minuten duurde. De langste wedstrijd? Dat was ook tijdens Wimbledon in 2010 toen John Isner en Nicholas Mahut maar liefst 11 uur en 5 minuten heen-en-weer renden totdat Isner de overwinning behaalde. Beide spelers zouden aan het einde van de laatstgenoemde match zo’n 9,6 kilometer gelopen hebben.

2. Voetbal (11 km)

Voetballers leggen een flink aantal kilometers af in een 90 minuten durende wedstrijd (blessuretijd niet meegerekend). Vergeleken met de aanvallers en de verdedigers lopen de middenvelders het meest en leggen soms meer dan 15 kilometer af per wedstrijd! De gemiddelde afstand van álle spelers van een voetbalteam ligt echter rond de 11,2 kilometer per wedstrijd. Geef de keeper maar de schuld, want als we die niet hadden meegerekend dan had het gemiddelde ongetwijfeld een stuk hoger gelegen. ;-)

1. Hockey (ca. 9 km)

Ha! Je dacht zeker dat voetbal op de eerste plek kwam te staan? Geloof het of niet, van alle teamsporten lopen hockeyspelers meer dan de spelers van welke andere teamsport dan ook. Een hockeywedstrijd duurt 70 minuten lang en een voetbalwedstrijd 90 minuten lang. Daarnaast is een hockeyveld (91 meter) een stuk kleiner dan een voetbalveld (100-120 meter), dus een hockeyspeler rent ook een stuk vaker heen en weer. Als je er daarnaast nog over nadenkt dat een hockeyer met 20 minuten minder speeltijd bijna net zoveel loopt als een voetballer, dan is een gemiddelde loopafstand van 9 kilometer behoorlijk veel! Voorkom overbelasting, kramp, blessures en dikke enkels tijdens je hockeywedstrijd met onze hockeysokken. Deze passen perfect onder je scheenbeschermers!!

Zo, dat was dus de top 5 teamsporten waarmee je de meeste kilometers loopt. Weet jij nog een paar sporten die wij zijn vergeten te vermelden of ben je benieuwd hoe onze compressiesokken van STOX Energy werken? Neem gerust even contact met ons op!